Sud BiH: Potvrđena drugostepena osuđujuća presuda Radenku Sukari za prevare u službi

0
FENA
Sud BiH: Potvrđena drugostepena osuđujuća presuda Radenku Sukari za prevare u službi
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sud i Tužilaštvo BiH

Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine je 3. februara donijelo trećestepenu presudu u predmetu Radenko Sukara kojom je odbijena kao neosnovana žalba branioca optuženog Sukare i potvrđena drugostepena presuda Suda BiH od 25. oktobra 2022. godine.

Nakon provedenog pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja Suda BiH, Sukara je proglašen krivim da je radnjama opisanim u izreci presude počinio krivično djelo prevara u službi.

Sud je optuženom izrekao uvjetnu presudu kojom je optuženom utvrđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i istovremeno određeno da se kazna neće izvršiti ako optuženi u roku od tri godine od dana pravomoćnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Bh. kardiolog Midhat Nurkić poslao važnu poruku građanima BiH: Znate li šta je metabolički sindrom?

Bh. kardiolog Midhat Nurkić poslao važnu poruku građanima BiH: Znate li šta je metabolički sindrom?

Istom presudom naloženo je oduzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom u iznosu od 8.871,50 KM.

Optuženi je proglašen krivim da je od 26. marta 2018. do 31. decembra 2020. godine u Bosanskom Grahovu, u svojstvu službene osobe u institucijama BiH, obavljajući poslove komandira u Graničnoj policiji BiH, radi pribavljanja protupravne imovinske koristi, a da bi ostvario pravo na troškove smještaja, sa B. G. zaključio fiktivni ugovor o zakupu stana u kojem nikada nije stanovao, čime je oštetio budžet Bosne i Hercegovine za iznos od 8.871,50 KM, saopćeno je iz Suda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije