Sud BiH odredio pritvor osumnjičenom Goranu Todoroviću

Radiosarajevo.ba
Sud BiH odredio pritvor osumnjičenom Goranu Todoroviću

Odlučujući po prijedlogu Tužilaštva BiH, Sud Bosne i Hercegovine donio je 7. decembra rješenje u predmetu Mlađen Kekerović i drugi kojim je usvojen prijedlog Tužilaštva za određivanje pritvora i osumnjičenom Goranu Todoroviću određen jednomjesečni pritvor.

U saopćenju Suda BiH navodi se da pritvor, prema ovom rješenju, može trajati do 6. januara 2014. godine ili do nove odluke Suda.

"Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično djelo za koje se tereti, te je odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i osnovane bojazni koja ukazuje da će osumnjičeni, ukoliko se nađe na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak odnosno zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke".

Goran Todorović osumnjičen je za krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 2. u vezi s produženim krivičnim djelom porezna utaja ili prevara iz člana 210. stav 3. KZ BiH u vezi s krivičnim djelom krivotvorenje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava iz člana 274. stav 2. Krivičnog zakona Republike Srpske (KZ RS).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije