Sud BiH odredio jednogodišnji pritvor Rami Brkiću

Fena
Sud BiH odredio jednogodišnji pritvor Rami Brkiću
Foto: Screenshot / Ramo Brkić

Sud Bosne i Hercegovine donio je danas rješenje u predmetu Ramo Brkić kojim je u odnosu na optuženog Brkića određen pritvor koji po ovom rješenju može trajati najduže  jednu godinu, računajući od dana lišenja slobode ili do nove odluke Suda, a iz zakonskih razloga iz člana 132. stav 1. tačka a) Zakona o krivičnom postupku BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva. 

Na istom ročištu Sud je donio rješenje kojim je stavljeno van snage rješenje Suda BiH, broj: S1 2 K 021199 16 K od 11.3.2016. godine, za određivanje pritvora prema optuženom Brkiću. 

Optuženi Ramo Brkić lišen je slobode 25. maja ove godine po međunarodnoj potjernici u Republici Sloveniji, te je u ekstradicionom postupku izručen nadležnim organima u BiH 18. juna. Optužnicom Tužilaštva BiH od 17.6.2015. godine, potvrđenom dana 22.6.2015. godine, Senad Šabić i Ramo Brkić optuženi su za krivično djelo "davanje dara i drugih oblika koristi iz člana 218. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine" saopćeno je iz Suda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije