Sud BiH o predmetu Muminović: Odbijeni prijedlozi Tužilaštva

0
Radiosarajevo.ba
Sud BiH o predmetu Muminović: Odbijeni prijedlozi Tužilaštva
Foto: Arhiv / Šemsudin Muminović

Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje u predmetu Šemsudin Muminović i drugi kojim je odbijen prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenim Šemsudinu Muminoviću, Džemi Galjiću, Ćamilu Ahmetoviću, Rasimu Omeroviću, Asimu Aliću, Fadilu Mujiću i Ismetu Memiću, saopćeno je iz ove institucije. 

U zvaničnoj objavi, Sud BiH dodaje i da je osumnjičenom Ismetu Memiću,  izrečena mjera zabrane sastajanja s određenim osobama.

Njemu se zabranjuje kontaktiranje sa ostalim osumnjičenim u ovom predmetu (uključujući i telefonski ili kontaktiranje putem posrednika) kao i kontaktiranje sa svjedocima. 

"Sud je u odnosu na ostale osumnjičene potpuno odbio prijedlog jer ne postoji osnovana sumnja da je počinjeno krivično djelo na način kako ih tereti prijedlog Tužilaštva BiH", zaključuje se u saopćenju Suda BiH.

Kako je ranije saopćeno iz Tužilaštva BiH, Šemsudin Muminović i drugi su pod istragom Posebnog odjela za ratne zločine i osumnjičeni su da su, kao pripadnici TO i Armije RBiH, učestvovali u širokom i sistematičnom napadu na civilno stanovništvo srpske nacionalnosti na području Zvornika i okoline, sudjelovali u ubistvima, namjernom nanošenju snažnog fizičkog ili duševnog bola (mučenju), te povredama fizičkog integriteta ili zdravlja civilnom stanovništvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije