Sud BiH: Glavni pretres u predmetu Savaš Ereren i drugi

Radiosarajevo.ba
Sud BiH: Glavni pretres u predmetu Savaš Ereren i drugi

Početak glavnog pretresa pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine u predmetu Savaš Ereren i drugi zakazan je za danas s početkom u 09.00 sati. 

Sud Bosne i Hercegovine je 20. maja ove godine potvrdio optužnicu u predmetu Savaš Ereren i drugi, kojom se optuženi: Savaš Ereren, Elvir Šaran, Muharrem Onel, Brankica Ivanović, Predrag Đurđević, Šaban Grbo, Husnija Hrustić, Sead Omerović, Sead Džamalija, Petar Mijačević-Pejić, Karson Dominković i Nikola Miličić terete za  krijumčarenje ljudi, saopćeno je iz Suda BiH, javlja Fena.  

U optužnici se navodi da je optuženi Savaš Ereren, od jula do decembra 2012. godine organizirao i rukovodio grupom za organizirani kriminal, čiji su članovi postali optuženi:Elvir Šaran, Muharrem Onel, Brankica Ivanović, Predrag Đurđević, Šaban Grbo, Husnija Hrustić, Sead Omerović, Sead Džamalija, Petar Mijačević-Pejić, Karson Dominković i Nikola Miličić, te je navedena grupa učestvovala u međunarodnom krijumčarenju ljudi – državljana Republike Turske preko Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine u Republiku Sloveniju i druge zemlje Evropske unije radi sticanja protupravne imovinske koristi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije