Studenti otkazali sastanak kod predsjednika RS

Radiosarajevo.ba
Studenti otkazali sastanak kod predsjednika RS

Najavljeni sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Unije studenata RS Nikole Dronjka nije održan.

Predstavnici studenata su jutros u Palatu predsjednika RS, u Banju Luku, uputili dopis, javlja portal Frontal.ba.

Za 11 časova je najavljena konferencija za medije predstavnika studenata koja će biti odžana u press centru Hotela Bosna, nakon koje se očekuje više detalja.

Studenti su, da podsjetimo, oštro reagovali na neprimjereni komentar Rajka Vasića, (sad već bivšeg) izvršnog sekretara SNSD-a - stranke Milorada Dodika, koji je studente u svom blogu nazvao 'kopiladima'. SNSD nije osudio njegovu izjavu, rekli su tek da izvršni sekretar ima pravo u privatno vrijeme pisati što želi.

Rajko Vasić je, potom, (jučer) ponudio ostavku te je saopćio: "Pošto se moje ime i dužnost u stranci posljednjih dana u javnosti nastoji iskoristiti za nanošenje štete SNSD-u, jučer sam predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku podnio ostavku na funkciju izvršnog sekretara, a predsjednik je jutros ostavku prihvatio."

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije