Studenti iz RS-a Ivaniću: Kada će prestati političke tenzije u BiH i regiji?

Fena
Studenti iz RS-a Ivaniću: Kada će prestati političke tenzije u BiH i regiji?
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić razgovarao je sa najbolјim studentima fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu o obrazovanju te životu i interesovanjima mladih i studenata.

Studente je zanimalo i Ivanićevo mišlјenje o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i regiji.

Interesovalo ih je i njegovo mišlјenje da li školovanje treba da nastave u BiH ili inostranstvu, kakva su njegova studentska i profesorska iskustva, uloga međunarodne zajednice u BiH te kada će prestati političke tenzije u BiH i regiji.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH kazao je studentima da su političari najodgovorniji za kreiranje i pozitivnog i negativnog ambijenta u zemlјi i regiji, ali da ne treba da odustanu od insistiranja na pozitivnim stvarima, među koje svakako spada i nastavak obrazovanja.

Predsjedavajući Ivanić je izrazio nadu da će studenti koji se odluče da dalјnje školovanje nastave u inostranstvu imati priliku da svoje znanje primijene u svojoj zemlјi. 

Također, istakao je da je značaj Univerziteta u Istočnom Sarajevu bitan za razvoj RS-a te da treba stvoriti uslove za dalјnji razvoj ove visokoškolske ustanove, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije