Vozači strepe zbog krivina: U Hercegovini stoka izazvala 12 saobraćajnih nesreća

Radiosarajevo.ba
Vozači strepe zbog krivina: U Hercegovini stoka izazvala 12 saobraćajnih nesreća
Krave, ovce, koze i konji slobodno se šetaju po skoro svim putevima hercegovačke regije. Za vozače u Hercegovini nije iznenađenje ako na sred magistralnog puta nalete na stado ovaca ili krdo krava.

Krave, ovce, koze i konji slobodno se šetaju po skoro svim putevima hercegovačke regije. Za vozače u Hercegovini nije iznenađenje ako na sred magistralnog puta nalete na stado ovaca ili krdo krava, prenosi ATV.

Ova je pojava koja vozačima predstavlja pravu noćnu moru. Oštra krivina a krave na putu.

Od početka ove godine stoka je izazvla dvanaest saobraćajnih nesreća. Zadnja je imala najteže posljedice, dvadesetpetogodišnji Bilećanin izgubio je život udarivši u bika koji se nalazio na sred puta.

Oni koji su svakodnevno na hercegovačkim drumovima od ove pojave strahuju a na vlasnike životinja ogorčeni.

Zabranjeno je kretanje stoke na javnom putu bez nadzora. Ukoliko je stoka prisutna pored puta, pored nje mora biti vodič odnosno gonič koji će je usmjeravati i čuvati”, rekao je Siniša Jovanović,  inspektor za bezbjednost saobraćaja PU Trebinje.

Zato će svi  pastiri koji ne rade posao kako treba a policija ih uhvati platiće kaznu od 50 do 300 maraka. Hercegovački putevi u lošem stanju, oštre krivine i stoka koja gospodari dovoljni su razlozi da se vožnja prilagodi uslovima ali i da se poštuju saobraćajni znaci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije