Stranka Za nove generacije podržala sporazum o formiranju parlamentarne većine

3
Radiosarajevo.ba
Stranka Za nove generacije podržala sporazum o formiranju parlamentarne većine
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Damir Marjanović

Socijaldemokratska partija BiH, Narod i pravda, Naša stranka, Narodni evropski savez, Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad, Pokret demokratske akcije, Za nove Generacije i Stranka za BiH danas su usaglasili tekst Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima u Bosni i Hercegovini.

Njih je danas podržala i stranka Za nove generacije, čije saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Upravni odbor pokreta Za nove generacije podržao je predloženi Sporazum o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima u BiH, a koji su usaglasili sa postizbornim partnerima (Socijaldemokratska partija BiH, Narod i pravda, Naša stranka, Narodni evropski savez, Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad, Pokret demokratske akcije i Stranka za Bosnu i Hercegovinu).

Osam stranaka dogovorilo koaliciju, pozvan i DF: Evo ko je stavio svoj potpis

Osam stranaka dogovorilo koaliciju, pozvan i DF: Evo ko je stavio svoj potpis

Na taj način stvoreni su uvijeti za realizaciju druge, za naš pokret najbitnije, faze pripreme zajedničkog djelovanja navedenih stranaka, kroz kreiranje zajedničkoga programa budućih izvršnih vlasti na svim nivoima.

Ovim činom ostvarujemo predizborne intencije pokreta da budućim političkim djelovanjem realiziramo ciljeve predviđene našim programom u onom političkom kapacitetu koji su nam Bosanci i Hercegovci dali na izborima.

Potpuno smo svjesni da bi znatno lakši i popularniji put za naš politički pokret bilo opoziciono djelovanje, koje bi sigurno kroz kritiku vlasti dovelo do povećanog interesovanja i popularnosti naših članova. No, sada nam se pružila prilika da konkretnim djelovanjem kroz poluge izvršne vlasti realiziramo dio našega predizbornog programa, i bilo bi neprincipijelno ali i politički kukavički, takvu priliku odbiti na uštrb političke popularnosti i promocije.

Jednostavno, nove generacije nemaju vremena za neke nove političke igrokaze, nego zaslužujuju konkretnu akciju i rješenja desetljećima nagomilavanih problema. Pokret Za nove generacije će usmjeriti svu svoju snagu u tom pravcu!", navodi se u saopćenju ove stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije