Stranka dijaspore o Danu nezavisnosti

Radiosarajevo.ba
Stranka dijaspore o Danu nezavisnosti

Predsjedništvo Stranke dijaspore BiH (SDBiH)   oglasilo se saopćenjem za javnost povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, u kojem navodi ciljeve i nastojanja Stranke.

"Pred nama su ključne godine demokratske borbe, koja će se u ovoj i narednoj godini očitovati u popisu stanovništva, registraciji glasača - povratnika u manji bh. entitet, borbi protiv diskriminacije i nastojanju da se očuvaju fundamentalna građanska i politička prava građana BiH, te donošenju zakonskih propisa koji će olakšati i osigurati povratak"navodi se u saopćenju koje prenosi Fena.

Ističu da se BiH brani djelima, a ne praznim riječima i obećanjima. 

"Mi iz Stranke dijaspore, zajedno s našim koalicionim partnerima - Socijademokratskom unijom, Liberalno-demokratsko strankom BiH i Strankom penzionera, pokušavamo da nađemo rješenja koja će jačati našu pravnu državu i voditi je ka ekonomskom progresu i razvoju - ističu. 

U saopćenju za javnost Predsjedništva SDBiH ističe se da  SDBiH, također podržava Koaliciju "Prvi mart" „koja je svojim zalaganjem na posljednjim izborima u Srebrenici pokazala kako se brani BiH“. 

"To treba da nam bude putokaz u borbi za one vrijednosti koje krase bosanskog čovjeka i društvo", ističe se. 

Predsjedništvo SDBiH podsjeća bh. građane u dijaspori da je njihov angažman potreban i u državama boravka „gdje ,nažalost, jačaju rasističke i, prema strancima, neprijateljski raspoložene snage“. 

"Zato danas surađujemo s političkim strankama koje u svojim programima zagovaraju jednakost, ravnopravnost i solidarnost. To ćemo uspjeti ostvariti ukoliko se budete  angažirali i dali svoj doprinos u borbi za pobjedu demokratskih snaga kako u BiH tako i državama boravka. 

"Zato vas pozivamo da vadite CIPS-ove dokumenta, glasate na predstojećim izborima u BiH, rješavate katastarske sporove, ne zaboravljate svoja ognjišta i mezarja, te se politički angažirate kako u BiH tako i u državama vašeg boravka", kaže se u saopćenju Predsjedništva Stranke dijaspore BiH. 

Vezano: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije