Stranački lideri u slučaju Sejdić-Finci

Radiosarajevo.ba
Stranački lideri u slučaju Sejdić-Finci

Privremena zajednička komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH za provođenje presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu Sejdić i Finci protiv BiH odlučila je da u rješavanje ovog pitanja uključi i lidere svih parlamentarnih stranaka zastupljenih u PSBiH, pa je planirano da kolegij Komisije održi sastanak s njima, prenosi Fenna.

Predsjedavajući zajedničke komisije Šefik Džaferović ranije je potvrdio Feni da se radi o radno-konsultativnom sastanku kolegija Komisije sa predsjednicima svih 13 parlamentarnih političkih stranaka.

"U toku tih konsultacija pokušat ćemo da približimo stavove do mjere koji znače postizanje političke saglasnosti koja je neophodno potrebna da bi se mogli sačiniti amandmani na Ustav BiH koji bi opet značili implementaciju ove presude", kazao je Džaferović.

On je podsjetio da je zadatak komisije da do 12. marta okonča ovaj posao i pripremi amandmane na Ustav BiH koji bi značili implementaciju presude.

Nakon današnjeg radno-konsultativnog sastanka sa stranačkim liderima, za 12. mart zakazana je sjednica Privremene zajedničke komisije na kojoj bi trebale biti donesene konkretne odluke.

U skladu sa zaključkom oba doma PSBiH, rad Privremene zajedničke komisije trebao bi završiti najkasnije do 12. marta, nakon čega bi komisija o rezultatima rada trebala izvjestiti parlamentarne domove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije