Stotinjak migranata krenulo iz Unsko-sanskog kantona u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Stotinjak migranata krenulo iz Unsko-sanskog kantona u Sarajevo
Foto: Radiosarajevo.ba / Migrantski centar Bira u Bihaću

Oko stotinu migranata iz Bihaća je krenulo za Sarajevo jutros oko devet sati i 30 minuta i bit će prebačeni u prihvatni centar Ušivak koji se nalazi kod Hadžića.

Vlada USK, Služba za poslove sa stranicma, te IOM (Međunarodna organizacija za migracije), proveli su akciju zbog nedostatka smještajnih kapaciteta u Krajini.

"Mi sve vrijeme tražimo da se kroz sistem riješi problem koji mi imamo u USK. Ono što mogu kazati je da su naši predstavnici ušli u Operativnu grupu na nivou BiH u saradnji sa Službom za poslove sa strancima, te da je ovo Grupa zauzela stav da se rastereta dva centra koji mi imao na području USK i da se višak migranata koji se ne mogu adekvatno smjestiti, premjeste u Ušivak", rekao je Nermin Kljajić ministar unutrašnjih poslova USK za Radiosarajevo.ba.

Migranti su prebačeni iz prihvatnih centara Miral i Bira, a o dolasku u Sarajevo obaviješteno je i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije