Stižu vreline: U četvrtak i petak temperature više od 30 stepeni

Radiosarajevo.ba
Stižu vreline: U četvrtak i petak temperature više od 30 stepeni
Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u zapadnim i sjeveroistočnim područjima Bosne pada slaba kiša.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 7; Sokolac 12; Ivan-sedlo 13; Goražde 14; Drvar, rebrenica, Tuzla 15; Livno, Sanski Most 16; Bijeljina, Bugojno, Prijedor, Zvornik 17; Banja Luka, Doboj, Gradačac, Mostar, Sarajevo, Stolac, Trebinje, Zenica 18; Bihać, Neum 22;

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 932 hPa, za 10 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Djelimična stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu populacije, a hronični bolesnici i meteoropate trebali bi osjetiti olakšanje. Nakon oblačnog, mjestimično i tmurnog jutra, opća slika će se popraviti, izraženije u dijelu Bosne, a s odmicanjem dana i na jugu zemlje.

Danas će u našoj zemlji prijepodne prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslijepodne postepeno razvedravanje. Povremeni i slabi lokalni pljuskovi očekuju se u sjevernim, zapadnim i istočnim područjima Bosne, kao i većem dijelu Hercegovine. Vjetar, slab do umjeren, u Krajini povremeno jak, jugozapadni. Dnevne temperature od 21 do 27 °C. U Sarajevu umjereno oblačno. Dnevna temperatura oko 25 °C.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku i vjetrovito. Vjetar umjeren, s jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

Petak: U Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni prijepodne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti će uvjetovati pljuskove i grmljavinu. Padavine se očekuju u Krajini i sjevernim područjima Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog i jugozapadnog smjera. Poslijepodne vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka između 13 i 18°C, na jugu do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 33°C.

Subota: U Hercegovini se slabi pljuskovi očekuju prijepodne. U Bosni prijepodne sa slabim pljuskovima. Poslijepodne se očekuju jači pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab promjenljivog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti jačeg vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 17°C, na jugu do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije