Stižu obilni pljuskovi za vikend, evo gdje će biti najkritičnije

Radiosarajevo.ba
Stižu obilni pljuskovi za vikend, evo gdje će biti najkritičnije
Arhiv / U većem dijelu BiH očekuje se nevrijeme

Federalni hidrometeorološki zavod upozorava da se u Bosni i Hercegovini od subote očekuje nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom.

Iz FHMZ-a su najavili da su već od četvrtka mogući slabiji lokalni plujskovi u Hercegovini i na istoku i sjeveru Bosne, a veći pljuskovi s kišom i grmljavinom najavljeni su za subotu i to u centralnim i istočnim područjima u Bosni i Hercegovini.  

Objavljena je prognoza za prvi dan vikenda - subotu, kao i četvrtak i petak:

Za 18. juni (četvrtak)., prije podne umjereno vrijeme. Poslije podne smanjenje oblačnosti. Povremeni i slabi lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i na istoku i sjeveru Bosne. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 21, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu do 26 stepeni.

Za 19. juni (petak)., malo do umjereno oblačno vrijeme. Nešto sunčanije se očekuje na jugu. Tokom dana, razovojem oblačnosti, u centralnim i istočnim područjima, moguć je i kratkotrajni lokalni pljusak. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 21, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugu do 26 stepeni.

Za 20. juni (subota)., malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, razvojem oblačnosti, u centralnim i istočnim područjima sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 20, a najviša dnevna od 16 do 21, na jugu do 25 stepena, navodi se u najnovijoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije