Stiže naglo otopljenje, bit će još snijega, objavljena prognoza i za subotu

0
Radiosarajevo.ba
Stiže naglo otopljenje, bit će još snijega, objavljena prognoza i za subotu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Zima u Sarajevu
Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u južnim i jugozapadnim dijelovima.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -7 stepeni, Jajce -6, Zenica -3, Drvar, Ivan-sedlo i Sarajevo 0, Sanski Most i Tuzla 1, Grude, Livno i Trebinje 2, Mostar 3, Bugojno 4, Gradačac 6, Bihać i Neum 8 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas pretežno oblačno vrijeme u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše, a u planinskim dijelovima i malo snijega. U većem dijelu Bosne mala do umjerena oblačnost. Vjetar slab do umjeren južnog i jugozapadnog smjera, a u planinskim dijelovima na momete i pojačan. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu do 11 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 5 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Mada će strujanje toplijeg zraka i porast temperatura djelovati ugodno, nadolazeće pogoršanje koje će se postepeno širiti sa zapada prema ostatku zemlje, uslovljava nešto lošiju opštu sliku u Hercegovini, Krajini i na jugozapadu Bosne. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Hronični bolesnici trebali bi umanjiti aktivnosti. Sa noćnim satima, biometeorološke prilike dodatno će se pogoršati u cijeloj zemlji.

Objavljena je prognoza i za vikend:

ZA 21.01.2021 (Četvrtak)., pretežno oblačno vrijeme se prognozira na području Hercegovine, zapada u jugozapada Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne umjerena oblačnost. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stepeni.

ZA 22.01.2021 (Petak)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje većinom na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. U ostalim područjima slabije padavine. Vjetar južnog smjera sa jakim, lokalno i olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stepeni.

ZA 23.01.2021 (Subota)., pretežno oblačno vrijeme sa kišom, koja će tokom dana oslabiti i postupno prestati. U planinskim dijelovima sa susnježicom ili slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu do 11 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije