Stiže li prava zima? Evo kada se za vikend očekuje prvi snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Stiže li prava zima? Evo kada se za vikend očekuje prvi snijeg
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 7 stupnjeva, Zenica 13, Ivan Sedlo 14, Livno i Sarajevo 16, Bihać, Bugojno, Grude, Jajce i Tuzla 17, Gradačac 19, Mostar i Sanski Most 20, Stolac 21, Neum 22 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 934 milibara, za 8 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana u većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini. Očekivana količina padavinau tim dijelovima je uglavnom između 20 i 50 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno može pasti i do 80 litara. U ostatku zemlje veći dio dana slabija kiša. Više padavina od večernjih sati i tokom noći na subotu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepena.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 23 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Tmurno vrijeme, praćeno padavinama, uslovljava nepovoljnu biometeorološku prognozu. Reumatičari bi mogli imati jače bolove, a moguće su i tegobe poput glavobolje, promjene raspoloženja, nesanice. Tokom dana, nešto ugodnije i djelimično stabilnije će biti u Bosni, u odnosu na Hercegovinu, gdje će jači udari juga dodatno praviti probleme osjetljivim osobama. Sa približavanjem noći i zahlađenjem, opšta slika će biti lošija u cijeloj zemlji.
Sarajevo - undefined

Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba: Sarajevo

Objavljena je prognoza i za vikend i prvi dan naredne sedmice:

ZA 26.09.2020 (Subota)., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Na vrhovima planina može padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19 stepeni.

ZA 27.09.2020 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar istočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.

ZA 28.09.2020 (Ponedjeljak)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije