Stiglo upozorenje na najjače nevrijeme u ovoj sezoni

0
Radiosarajevo.ba
Stiglo upozorenje na najjače nevrijeme u ovoj sezoni
Arhiv / Ilustracija

"Protivgradna preventiva Republike Srpske" saopštila je da se od 15 sati očekuje nevrijeme i apelovala da poljoprivredni proizvođače razvuku protivgradne mreže ukoliko ih posjeduju.

Iz “Protivgradne preventive” su naveli da se intenzivno nevrijeme i gradonosni oblaci nad branjenim područjem i ostalim dijelom Bosne i Hercegovine očekuje danas od 15 sati, a od 18 sati do ponoći najjače nevrijeme u ovogodišnjoj protivgradnoj sezoni.

Kako su istakli, sve protivgradne stanice naoružane su dovoljnim brojem raketa, te da je kroz prognoze najavljeno da budu spremni i da po komandi naoružaju protivgradne lansere.

Mahir Mešalić zatražio da se odgodi odluka o imenovanju sudije do mišljenja Venecijanske komisije

Mahir Mešalić zatražio da se odgodi odluka o imenovanju sudije do mišljenja Venecijanske komisije

Naglasili su da su 173 rakete, ispaljene tokom proteklih sedam dana, nadoknađene iz vlastitih skladišta.

“U sistemu je 38 lokalnih uprava, od kojih 33 iz RS, te četiri iz FBiH i Brčko distrikta. U funkciji je 201 klasična protivgradna stanica, 100 automatskih protivgradnih stanica i 35 prizemnih generatora”, naveli su u saopćenju.

U tom preduzeću ističu da raspolažu sa 2.750 protivgradnih raketa i da u narednih mjesec dana očekuju isporuku još 980 raketa.

Federalni hidrometeorološki zavod.je jutros objavio prognozu u kojoj je naveo da se tokom dana očekuje porast oblačnosti, što ponegdje na sjeveru, sjeverozapadu i sjeveroistoku Bosne može uvjetovati pljuskove. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina, a lokalno i pojava grada. Vjetar slab do umjeren jugozapadnog smjera.

Najviša dnevna od 26 do 32, u sjevernim područjima Bosne do 34 stepena. U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupni porast oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni.

Četvrtak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu do 33 stepena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije