Stigli nalazi: Meggle mlijeko iz Bihaća je ispravno

Radiosarajevo.ba
Stigli nalazi: Meggle mlijeko iz Bihaća je ispravno

Kao što je javnost već upoznata, nakon prvih indicija o prisustvu aflatoksina M1 u brojnim vrstama mlijeka koje se nalazi u prodaji širom regije, kompanija Meggle angažirala je nekoliko laboratorija kako bi utvrdila ispravnost svoga mlijeka.

Nalazi više europskih laboratorija pokazuju kako su proizvodi Meggle bihaćke mljekare ispravni za konzumaciju, saopćeno je danas iz ove kompanije.

“Među institutima koje su analizirale uzorke Meggle proizvoda je i akreditirani njemački laboratorij MUVA KEMPTEN, koji je, prema veoma pouzdanoj HPLC metodi analiza, ustanovio da su Meggle mlijeko, svježi sir i jogurt u potpunosti u skladu sa Pravilnikom o maksimalno dozvoljenim količinama za određene kontaminante u hrani, odnosno da ne sadrže nedozvoljene količine aflatoxina M1”, navodi se iz bihaćke mljekare te dodaje.

Svakodnevno analiziramo sirovo mlijeko koje ulazi u našu mljekaru u Bihaću i sa odgovornošću uvjeravamo kupce i potrošače da je ono u potpunosti u skladu sa pravilnikom.To znači da u mlijeku naših domaćih farmera nema nedozvoljene količine aflatoxina M1“.

Analize Meggle mlijeka i drugih Meggle proizvoda uradili su i laboratoriji iz Italije, a rezultati potvrđuju da su bihaćki Meggle proizvodi sigurni za konzumaciju.

“Meggle želi naglasiti da se, uz svaku novu isporuku Meggle proizvoda, trgovačkim lancima i distributerima dostavlja uredna dokumentacija iz navedenih laboratorija, te da s obzirom na to, potrošači mogu biti sigurni u njihovu ispravnost.”


U fotogaleriji dio faksimila rezultata analize Laboratorije MUVA KEMPTEN


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije