Stigla prva reakcija na nove sankcije SAD-a: Gorica Dodik se oglasila

5
Radiosarajevo.ba
Stigla prva reakcija na nove sankcije SAD-a: Gorica Dodik se oglasila
Foto: Srpskainfo / Milorad i Gorica Dodik

Na službenoj stranici OFAC-a (Ured za kontrolu imovine stranaca u SAD-u) objavljeno je u petak, 20. oktobra, da su uvedene sankcije djeci predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika, Igoru i Gorici. 

Osim Igora i Gorice Dodik individualno, sankcije su nametnute i protiv kompanija koje su u vlasništvu ovog dvojca. 

Na društvenoj mreži X.com se ubrzo oglasila Gorica Dodik, gdje je inače ona jako aktivna. Napisala je kratak komentar: "Šmrc, baš me je potreslo." 

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Malo nakon što je objavila prvu, stigla je i druga reakcija, direktno u odgovoru na objavu Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini. 

"Hvala vam puno, nema veće privilegije u današnje vrijeme nego biti na vašoj crnoj listi, to je dokaz da nismo agresori i zločinci kao vi. Vama su ruke krvave do lakata, ko god vas podržava saučesnik je u vašim monstruoznim zločinima širom svijeta", rekla je Gorica Dodik. 

Dodala je još: "Najveća istina je da vi vodite korupciju u cijelom svijetu preko raznih firmi i svi koji vam se ne povinuju su 'kriminalci'. Pozdravite vašeg predsjednika pedofila, njegovog sina narkomana i ostalu mnogobrojnu rodbinu."

Podsjetimo, njihov otac Milorad Dodik je sankcionisan više puta i u SAD-u, ali i u Velikoj Britaniji. 

Dobio je sankcije iz SAD-a u dva navrata, dok je vlada Velike Britanije sankcije uvela jednom. Ovo je prvi put da se na listi nalaze članovi njegove porodice. 

Reakcija Gorice Dodik na X.com
Foto: Screenshot: Reakcija Gorice Dodik na X.com

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije