Šteta od požara na bihaćkoj bolnici više od 1,3 miliona KM

Radiosarajevo.ba
Šteta od požara na bihaćkoj bolnici više od 1,3 miliona KM

Štab Civilne zaštite Općine Bihać, na posljednjoj sjednici, usvojio je konačni izvještaj o procijenjenim štetama od požara na imovini Kantonalne bolnice dr Irfan Ljubijankić u ukupnom iznosu od preko 1,3 miliona KM.

Komisija je od 28. augusta ove godine utvrđivala štetu na mašinskim, vodovodnim, kanalizacionim i elektroinstalacijama u Kantonalnoj bolnici, koje su nastale uslijed požara koji se dogodio 26. jula 2013.

Od ukupnog iznosa direktna šteta, koju je procijenila Komisija za građevinsko-zanatske radove, iznosi oko 960.000 maraka, Komisija za vodovodne i kanalizacione instalacije procijenila je štetu u iznosu od preko 14.600, a Komisija za mašinske instalacije u iznosu od preko 172.000 maraka.

Komisija za elektroinstalacije procijenila je štetu u iznosu većem od 36.800 maraka, Komisija za sitan inventar i lijekove više od 15.300, a Komisija za kancelarijski namještaj i drugi sitni inventar preko 54.100 maraka.

Izvještaj komisije biti će proslijeđen Općinskom vijeću Bihać na razmatranje i usvajanje, a procjenom štete nastale u Kantonalnoj bolnici stvoreni su uslovi da se aktiviraju sredstva posebne namjene na računima općinske i kantonalne Civilne zaštite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije