Stefanović: 'Unaprijediti odnose Srbije i BiH'

Radiosarajevo.ba
Stefanović: 'Unaprijediti odnose Srbije i BiH'

Predsjednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović primio je u ponedjeljak predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslava Bevandu i poručio da će srbijanski parlament u narednom periodu zakonodavnim aktivnostima pružiti punu podršku unapređenju ekonomske saradnje dvije zemlje, a prije svega u oblasti energetike i poljoprivrede. 

'Srbija i BiH moraju izaći iz začaranog kruga 90-ih'

Kako je saopćeno iz Kabineta predsjednika Skupštine Srbije, glavne teme razgovora bile su jačanje parlamentarnih i ekonomskih odnosa Srbije i Bosne i Hercegovine, a sagovornici su se saglasili da buduća saradnja dvije zemlje treba da da konkretne ekonomske rezultate i mjerljivi rast životnog standarda građana dvije zemlje, prenosi Tanjug. 
 
Bevanda, koji boravi u zvaničnoj posjeti Srbiji, naglasio je značaj bilateralne saradnje u regionalnom okviru i posebno u procesima evropskih integracija, tokom kojih će dvije susjedne zemlje biti sve više upućene jedna na drugu. 
    
On je, kako se dodaje, i ovom prilikom ponovio da Bosna i Hercegovina smatra saradnju sa susjednim zemljama svojim prioritetom i posjetu Srbiji ocijenio kao veoma sadržajnu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije