Statusna konferencija u predmetu 'Prlić i drugi' bit će održana 3. februara

Radiosarajevo.ba
Statusna konferencija u predmetu 'Prlić i drugi' bit će održana 3. februara

Glasnogovornica Sekretarijata i sudskih vijeća Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ), Magdalena Spalińska, saopćila je na redovnoj konferenciji za novinare održanoj u srijedu u Haagu da će u ponedjeljak, 3. februara, biti održana statusna konferencija u predmetu "Prlić i drugi" s početkom u 15 sati.

Ona je dodala da je u istom predmetu Slobodan Praljak 27. januara obavijestio Žalbeno vijeće da ne raspolaže sredstvima kojima bi pokrio troškove svoje odbrane i od Vijeća zatražio da odbaci zahtijev Sekretarijata koji je podnijet u ovom mjesecu.

Osim toga, Praljak, u odgovoru na priznanje Sekretarijata da su načinjene greške u obračunu, zahtijeva detaljan spisak troškova svoje odbrane. Prema Praljku, te greške bi mogle iznositi ukupno 500.000 eura.

Sekretarijat MKSJ 20. januara je zatražio od Žalbenog vijeća da žaliocu naloži da Međunarodnom sudu nadoknadi iznos od 2.807.611,10 eura koji je utrošen za potrebe njegove odbrane pred Međunarodnim sudom, saopćeno je iz MKSJ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije