Staša Košarac tvrdi: 'Ne postoji spremnost Hrvatske da se pronađe rješenje u vezi Trgovske gore'

2
Radiosarajevo.ba
Staša Košarac tvrdi: 'Ne postoji spremnost Hrvatske da se pronađe rješenje u vezi Trgovske gore'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Staša Košarac

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac smatra da ne postoji spremnost Hrvatske da se o pitanju odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori govori argumentovano i da se pokuša pronaći najbolje rješenje.

Nakon jučerašnje zajedničke sjednice Vlade Hrvatske i Vijeća ministara BiH Košarac je naveo da je sama situacija u vezi stavljanja tačke o Trgovskoj gori na dnevni red zajedničke sjednice pokazala kakvo je raspoloženje u Hrvatskoj, te podsjetio da nije htio prisustvovati zajedničkoj sjednici ukoliko na dnevnom redu ne bude posebna tačka o Trgovskoj gori.

"Cijenim da je važno na svakom mjestu govoriti o stavovima koji dolaze iz RS-a i Federacije BiH, odnosno da je neprihvatljivo da se na tom lokalitetu gradi odlagalište", potvrdio je Košarac.

Bitni savjeti kako se izboriti sa proljetnim umorom

Bitni savjeti kako se izboriti sa proljetnim umorom

Naglasio je da je to vrlo važno pitanje jer se radi o zaštiti zdravlja i života 250 hiljada ljudi iz RS i FBiH, te da i dalje traže angažman u smislu pronalaska i treće lokacije. Ponovio je da da Ekspertski i pravni tim nije zadovoljan dosadašnjim protkom informacija sa hrvatskom stranom.

"Želim da podsjetim da Slovenija podržava naše napore, kao i Mađarska i intenzivirat ćemo tu vrstu kontakata kako bismo dobili podršku i drugih zemalja, članica EU", dodao je Košarac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije