Stara Gradiška: Na granici otkriveno 4,5 kg marihuane

Radiosarajevo.ba
Stara Gradiška: Na granici otkriveno 4,5 kg marihuane

Oko 4,5 kilograma marihuane, čija je vrijednost procijenjena na više od 200 hiljada kuna, otkrila je u subotu policija na graničnom prijelazu Staroj Gradiški, što je i najveća zapljena te droge na području brodsko-posavske Policijske uprave.

Policijska uprava priopćila je danas da je marihuana pronađena na graničnom prijelazu na izlazu iz Hrvatske u automobilu koji je vozio 53-godišnji državljanin BiH, javlja Fena.

"Drago mi je da se možemo pohvaliti ovako dobrim rezultatom prvoga dana u Europskoj uniji", istaknula je voditeljica službe za granicu, Mira Voloder.

Načelnik starogradiške postaje granične policije Miroslav Matić rekao je kako je nad osumnjičenikom provedena kriminalistička obrada zbog krijumčarenja droga, pošto je u njegovu BMW-u bosanskohercegovačkih oznaka pronađeno šest paketa u kojima je bilo oko 4,5 kilograma marihuane.

Jučer je uz kaznenu prijavu priveden sucu istrage koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Kako je riječ o stranom državljaninu, zasad nema informacija je li riječ o osobi koja je otprije poznata po sličnim kaznenim djelima. Kriminalistička istraga se nastavlja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije