Stanje u RS fenomenalno – ali samo za SNSD

Radiosarajevo.ba
Stanje u RS fenomenalno – ali samo za SNSD

Partija demokratskog progresa (PDP) smatra da je odluka Vlade RS-a o novom zaduživanju u iznosu od 100 miliona KM, koju sutra treba da potvrdi Narodna skupština RS-a, novi pokazatelj da je RS u veoma teškom stanju i da Vlada ovog entiteta nema rješenja, osim nekontroliranog zaduživanja, kojim se plaćaju stari krediti. 

„S obzirom  na to da 100 miliona KM treba da bude iskorišteno za pokrivanje nedostajućih sredstava u budžetu RS, ova odluka je direktno suprotstavljena stavovima predsjednika entiteta Milorada Dodika, koji je prije nekoliko dana izjavio da se RS treba prestati zaduživati za tekuću potrošnju“, navodi PDP, a prenosi novinska agencija Fena. 

Sutrašnja sjednica NSRS pokazat će, poručuju iz ove stranke, da li je Dodikova izjava bila iskrena ili je dio dogovorene predstave vladajućih stranaka. 

Iako je SNSD jučer odbacio kritike opozicije i saopćio da je stanje u RS-u fenomenalno, „očigledno je da je fenomenalno samo pripadnicima SNSD-a, DNS-a i Socijalističke partije, kao i tajkunima bliskim vlasti“, navode iz PDP-a čiji je predsjednik Mladen Ivanić.

Također, iz ove stranke su istakli kako je gore navedena ocjena („stanje u RS-u je fenomenalno“) uvredljiva za poljoprivrednike kojima se uvode novi nameti, dok im se duguje 30 miliona KM za podsticaje, za radnike Željeznica kojima se za plaće duguje 20 miliona KM, kao i za hiljade boraca, penzionera i radnika koji sve teže žive, javila je novinska agencija Fena. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije