Stanje povrijeđene djevojke nakon operacije stabilno

J. Ć.
Stanje povrijeđene djevojke nakon operacije stabilno
Djevojka iz Sarajeva koja je teško povrijeđena u skijaškoj nesreći koja se jučer dogodila na Bjelašnici, nakon čega je helikopterom OSBiH prebačena u KCUS, hitno je podvrgnuta operaciji.

"Pacijentica je operirana te zadržana na liječenju na Klinici za ortopediju i traumatologiju na odjelu intenzivne njege gdje je pod nadzorom ljekara. Njeno vitalno stanje je stabilno", doznaje se iz KCUS-a.

Podsjećamo, pripadnici FUCZ-a od 12 sati su provodili akciju spašavanja djevojke koja je jučer teško povrijeđena na Bjelašnici, području od opservatorija prema Hadžićima, tačnije na lokalitetu Kabalova.

Djevojku su pokušavali spasiti pripadnici Gorske službe spašavanja, Hitne pomoći i MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog nepristupačnog terena, angažiran je bio i helikopter Oružanih snaga BiH kojim je na kraju djevojka prebačena u KCUS. 

Nesreću je Operativnom centru FUCZ-a prijavio otac djevojke, koji je kazao da se zbog pada sa stijene radi o teškim o povredama kičme, glave i lomovima nogu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije