Savjet za vozače: Prilagodite vožnju uvjetima na putu

Radiosarajevo.ba
Savjet za vozače: Prilagodite vožnju uvjetima na putu
Foto: Arhiv / Ilustracija
Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u BiH odvija umjerenim intenzitetom.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke ili preko planinskih prevoja, upozoravamo na mogućnost sitnijih odrona zemlje ili kamenja. Savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima na putu.

Na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar, u mjestu Donja Jablanica, izvode se sanacioni radovi, pa se saobraća uz  naizmjenično propuštanje vozila. 

Sporije saobraćanje moguće je i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Izdvajamo autoput A-1 Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), zatim magistralne puteve: M-4 Tuzla-Kalesija, M-20 Goražde-Ustiprača, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralne puteve na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

U narednih nekoliko dana, zbog radova na asfaltiranju obustavljat će se saobraćaj na dionici regionalnog puta R-456 Priboj-Sapna (Sapna-Godoš), u vremenu od 08 do 20 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj će se odvijati alternativnim pravcem Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije