Stanje na putevima: Zbog poplava i klizišta brojne saobraćajnice zatvorene

Radiosarajevo.ba
Stanje na putevima: Zbog poplava i klizišta brojne saobraćajnice zatvorene

Cesta Brčko-Lončari, koja je posljednjih dana bila zatvorena za promet zbog oštećenja kolnika u posljednjim poplavama, nakon sanacije od jučer je ponovo otvorena je za prometovanje svih motornih vozila, priopćeno je iz  Odjela za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta.

Predstojnik Odjela za javnu sigurnost Uroš Vojinović kazao je da je u naseljima Islamovac i Rašljani jučer u predvečernjim satima omogućeno prometovanje cestovnim komunikacijama  s tim da vozači moraju poduzimati pojačane mjera opreza budući da se radi o privremenoj sanaciji. 

Vojnović je naglasio da će aktivnosti na saniranju cestovnih pravaca biti nastavljene sve do njihovog vraćanja u prvobitno stanje.

On je također istaknuo da su na području mjesnih zajednica Brka i Palanka poduzete aktivnosti čišćenja na dijelovima koji su zahvaćeni poplavom gdje se vrši mehaničko otklanjanje muljnog nanosa, javlja Fena. 

 "U posljednja dva dana aktivnosti su dodatno intenzivirane te se nastavljaju i sutra, kao i narednih dana, a nakon toga će uslijediti posipanje nasipnog materijala i tucanika", zaključio  je Vojnović.

Zbog  klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-16 Jajce-Crna Rijeka (Lučina). 

Zbog oštećenja mosta kod mjesta Peljave u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina. Putnička vozila i manja teretna vozila koriste obilazni put preko Tobuta i Priboja, javlja Bihamk.

I dalje je na snazi zabrana saobraćanja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina, a alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.        

Zbog održavanja brdske auto-trke „Vlasenica 2014“, danas u vremenu od 10:30 do 14:00 sati bit će obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na magistralnom putu M-19 Vlasenica-Han Pijesak (od izlaza iz Vlasenice do motela Igrišta, u dužini od 7100 m). Za vrijeme obustave, saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni putni pravac.

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz naše zemlje čeka se do 1 sat. Na ostalim graničnim prelazima pojačan je promet vozila ali nisu zabilježena duža zadržavanja.

MAGISTRALNI PUTEVI: 

M-4 

Simin Han-Kalesija, zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-5

Kiseljak-Busovača, u toku su sanacioni radovi na mostu, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na novoizgrađenu jednosmjernu obilaznicu i odvija se naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

M-6

Ljubuški-Grude, u toku je sanacija mosta, zbog čega putnička vozila saobraćaju jednom trakom, dok se vozila preko 3,5 t preusmjeravaju na alternativni pravac (R-422 Ljubuški-Humac-Orahovlje-Grude).

M-6.1 

Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

U Tomislavgradu, radovi na priključnoj cesti na lokalitetu Vučilov Brig, naizmjenično propuštanje vozila.

M-14

Bosanska Krupa-Bosanski Novi u mjestu Bosanska Otoka zbog održavanja XIII Festivala folklornog stvaralaštva BiH totalno je obustavljen saobraćaj u vremenskom razdoblju od 19 do 19:30 sati, saobraćaj se odvija lokalnim obilaznicama.

M-16.1 

Klašnice-Prnjavor, u mjestu Čardačani, saobraća se usporeno-jednom trakom.

M-16.4

Rostovo-Novi Travnik,  u mjestu Nević Polje zbog sanacionih radova saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

M-17

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18

Sarajevo-Olovo-zbog radova na saniranju škarpe u vremenu od 08 do 17 sati, saobraćaj se odvija naizmjenično-jednom trakom.

Tuzla-Bijeljina -u mjestu Seljublje zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI

R-408 Dubovsko-Kulen Vakuf, nastavljeni su sanacioni radovi, usporeno saobraćanje (jednom trakom).

R-456 Šibošnica-Previle (Donji Humci-Gornji Humci), zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraća se jednom trakom.

R-458 Lopare-Gornja Tuzla - obustavljen saobraćaj u mjestu Veselinovac.

R-467 Olovo-Ribnica - saobraćaju vozila do 12 t ukupne mase.

KANTON SARAJEVO:

-Zbog izvođenja radova na izgradnji Južne longitudinale, mijenja se režim saobraćanja na dijelu ulice Terezije (dionica od zgrade Ceste FBiH do spoja sa ulicom Zagrebačka) i ulici Zagrebačka (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Vrbanja do raskrsnice sa ulicom Derviša Numića- na ovoj dionici saobraćaj se ograničava na dvije trake za odvijanje saobraćaja u oba smjera). 

-Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, saobraćaj se odvija otežano i usporeno. U ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa) obustavljen je pješački saobraćaj. 

-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Adema Buće, Stojčevac (most preko rijeke Večerice) i Hasana Kikića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije