Stanje na putevima: Saobraćaj se odvija po suhom kolovozu

Radiosarajevo.ba
Stanje na putevima: Saobraćaj se odvija po suhom kolovozu

U većem dijelu Bosne i Hercegovine  saobraćaj se jutros odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Sporiju i oprezniju vožnju vozačima se savjetuje na dionicama koje vode kroz usjeke, zbog mogućih odrona.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije, a izdvajaju se putni pravci: Sarajevo - Trnovo, Jajce  -Banja Luka, Tuzla - Šićki Brod i Ljubuški - Čapljina.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

MAGISTRALNI PUTEVI 

M-4 

Simin Han - Kalesija, zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).

Tuzla - Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

Banja Luka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja neophodnih radova, saobraća se naizmjenično - jednom trakom.

M-5

Rogolji - Mrkonjić Grad - Jezero, zbog sanacije mostova, saobraća se naizmjenično - jednom trakom.

M-6

Ljubuški - Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

M-14 

Srbljani - Bosanska Krupa, zbog radova na sanaciji škarpe, od 07.00 do 17.00 sati saobraća se jednom trakom - naizmjenično.

M-15

Prijedor - Bosanska Dubica, u mjestu Donji Jelovac, zbog sanacije klizišta od 7 do 17 sati moguće se kraće obustave saobraćaja.

M-16 

Jajce - Banja Luka (Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17

U Konjicu - u toku su sanacioni radovi na mostu, saobraća se jednom trakom - naizmjenično.

Doboj - Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažiranih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 7 do 17 sati, a nedjeljom od 7 do 13 sati.

M-18

Sarajevo - Trnovo-zbog sanacionih radova saobraćaj se kod brane Bogatići odvija jednom trakom - naizmjenično.

Tuzla - Ugljevik - u mjestu Seljublje zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone.

Brod na Drini - Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI

R-360 Priboj - Teočak, zbog sanacije klizišta obustavljen je saobraćaj. U funkciji su alternativni pravci.

R-403a Kamenica - Tržačka Raštela (u naselju Gata) na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 7,5 tona (osim autobusa i cisterni za prijevoz mlijeka).

R-440 Han Bila - Mehurić, zbog oštećenja mosta obustavljen je saobraćaj. U funkciji su alternativni pravci.

KANTON SARAJEVO

- Zbog radova na raskrsnici "Velešići" obustavljen je saobraćaj u ulici Muhameda ef. Pandže, na dijelu postojeće raskrsnice s ulicom Halida Kajtaza i u ulici Halida Kajtaza u dijelu trake u kojoj se izvode radovi. Za vrijeme radova saobraćaj će se preusmjeriti privremeno uspostavljenim saobraćajnicama.

- Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Envera Čolakovića, Rustempašina,  Ustanička, Rajlovačka i Bulevar Meše Selimovića, saopćeno je iz BIHAMK-a.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije