Stanje na putevima: Oprez zbog magle!

Radiosarajevo.ba
Stanje na putevima: Oprez zbog magle!

Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini odvija bez dužih zastoja po mjestimično mokrom kolovozu.

Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, a izdvajaju se putni pravci  na području Sarajeva, Bugojna, Odžaka, Prozora, Žepča i Doboja.

Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno, a posebna pažnja skreće se na dionice koje prolaze kroz usjeke, zbog mogućih mjestimičnih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Izdvajaju se putni pravci: Tuzla - Šićki Brod, Jajce - Banja Luka, Ljubuški - Čapljina i Čapljina - Stolac.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. 

MAGISTRALNI PUTEVI 

M-4 

Gračanica - Doboj u mjestu Brijesnica, zbog oštećenja mosta saobraća se usporeno.

Simin Han - Kalesija, zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).

Tuzla - Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

Banja Luka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja neophodnih radova, saobraća se naizmjenično - jednom trakom.

M-6

Ljubuški - Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Čapljina - Stolac, u mjestu Opličić u toku su sanacioni radovi, od 08.00 do 17.00 sati saobraća se naizmjenično - jednom trakom.

M-14 

Bosanska Kostajnica - Bosanska Dubica (Vrioci), na snazi je obustava saobraćaja. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

M-16 

Jajce - Banja Luka (Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17

U Konjicu - u toku su sanacioni radovi na mostu, saobraća se jednom trakom - naizmjenično.

Doboj - Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažiranih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07.00 do 17.00 sati, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 sati.

M-18

Tuzla - Ugljevik - u mjestu Seljublje zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone.

Brod na Drini - Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI

R-360 Priboj - Teočak,  zbog sanacije klizišta obustavljen je saobraćaj. U funkciji su alternativni pravci.

R-403a Kamenica - Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog sanacije klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 30 tona (osim autobusa i cisterni za prijevoz mlijeka).

R-460 Brčko - Cerik (na dionici od skretanja za "Fis" do skretanja u selo Lipovac) zbog deminiranja terena dolazi do  povremenih kraćih obustava saobraćaja svakog radnog dana 08.00 do 16.00 sati.

KANTON SARAJEVO

Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Rustempašina, dr. Mustafe Pintola, Paromlinska i Ćamila Sijarića, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije