Stanje na putevima: Obustavljen saobraćaj u četiri sarajevske ulice

Radiosarajevo.ba
Stanje na putevima: Obustavljen saobraćaj u četiri sarajevske ulice

U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila. Skrećemo pažnju na učestale odrone na brojnim putnim pravcima i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila. 

Zbog radova na deminiranju terena na magistralnom putu M-1.8 Tuzla-Orašje u mjestu Dusine, od 08 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralni put M-17 Potoci-Mostar-Doljani gdje se radovi izvode na dvije dionice -  Šehovina-Zalik i Čapljina-Doljani (most u mjestu Višići).

Na magistralnom putu M-14.1 Derventa-Srbac, u mjestu Dubočac, zbog oštećenja kolovoza, saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima  ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

MAGISTRALNI PUTEVI: 

M-1.8 

Tuzla-Orašje, u mjestu Dusine, zbog radova na deminiranju terena u vremenu od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila.

M-4 

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova. 

M-5

Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.  

Trg Maršala Tita u Bihaću - zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

M-14.1

Derventa-Srbac, u mjestu Dubočac zbog oštećenja kolovoza, saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom.

M-16 

Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17

Potoci-Mostar na dionici Šehovina-Zalik saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 

Čapljina-Doljani, zbog radova na mostu u mjestu Višići saobraća se jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-mogu saobraćati autobusi M3 klase (vozila sa više od 22 sjedišta i čija je najveća dozvoljena masa veća od 5 t) i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona, uz napomenu da na velikom klizištu koje se nalazi na stacionaži 7+700 u dužini od 20 m, ukupna širina puta iznosi 3 m, te da je isto obilježeno adekvatnom vertikalnom saobraćajnom signalizacijom. 

REGIONALNI PUTEVI

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) - zbog radova  na izgradnji  saobraćajnice i mosta  preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.

KANTON SARAJEVO

- Zbog izrade završnog sloja asfalta do 01.04 u vremenu od 00 do 24 sata obustavlja se saobraćaj u ulici Braće Mulić, na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kurta Schorka do raskrsnice sa ulicom Hajrudina Šabanije. Vozila su preusmjerena na alternativne pravce.

-Zbog izvođenja radova na izgradnji  kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08 do 17 sati).

-Zbog izvođenja radova na sanaciji kolovozno-pješačke površine od 08 do 17 sati saobraća se jednom trakom u ulici Alije Nametka.

- Zbog izvođenja radova usporeno se saobraća u ulici Močila.

- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08 do 17 sati saobraća se jednom trakom u ulici Branilaca Hotonja (novi naziv ulice) od broja 30 do broja 196 i od broja 33 do naselja Poljine.

- Zbog izvođenja radova od 08 do 16 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Omera Stupca od raskrsnice sa ulicom Kalemova do raskrsnice sa ulicom Avde Jabučice.  

- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže od 07 do 17 sati saobraćaj je obustavljen u ulici Bare kod Stupa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije