Stanje na putevima: Na graničnom prelazu GP Doljani čeka se jedan sat

Radiosarajevo.ba
Stanje na putevima: Na graničnom prelazu GP Doljani čeka se jedan sat

Na dionici regionalnog puta R-413 Turbe-Banja Luka (na lokalitetu Ugra), zbog većeg odrona, saobraćaj se za sva vozila odvija otežano, jednom trakom uz naizmjenično propuštanje vozila.

I dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina. Alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Ljubuški-Grude, Tuzla-Šićki Brod, Kiseljak-Busovača, Bosansko Grahovo-Livno, Sarajevo-Olovo, kao i dionicu autoputa A-1 Podlugovi-Jošanica. 

Na dionicama M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Babajići) i M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje), obustavljen je saobraćaj za teretna  vozila preko 3,5 t. Na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 12 tona. 

Pojačan je promet vozila na graničnom prelazu Doljani, gdje se na izlazu iz naše zemlje čeka do 1 sat. Vozače  koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije, savjetujemo da koriste granične prelaze: Zvirići, Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje, dok onima koji putuju prema Dubrovačkoj regiji preporučujemo korištenje graničnih prelaza Čepikuće ili Ivanica.  

GP Brčko otvoren za saobraćaj putničkih vozila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije