Stanje na putevima: Gdje je saobraćaj obustavljen i gdje se danas odvijaju radovi

0
Radiosarajevo.ba
Stanje na putevima: Gdje je saobraćaj obustavljen i gdje se danas odvijaju radovi

Zbog snijega i poledice obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnim pravcima: Ripač-Gorjevac i Ključ-Bosanski Petrovac.

Na dionici Vlasenica-Han Pijesak za teretna obavezna je upotreba lanaca.

Dok je na dionicama: Drvar-Bosansko Grahovo-Livno, Tomislavgrad-Šuica-Kupres, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje za teretna vozila preporuka upotrebe lanaca.

Otežano zbog ugaženog snijega i poledice saobraća se i na ostalim dionicama u višim predjelima. Posebno izdvajamo puteve u zapadnim i jugozapadnim krajevima gdje puše jak vjetar koji formira sniježne nanose, javlja BIHAMK.

Na ostalim putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura skreće se pažnja na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Upozorava sei na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno, uz napomenu da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na GP Izačić ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

KANTON SARAJEVO

- Zbog izvođenja radova na izgradnji isključne trake za industrijsku zonu na Zapadnom prilazu gradu (smjer Ilidža-Blažuj), u vremenu od 07 do 17 sati, saobraća se usporeno, jednom trakom.
-Zbog sigurnosti učesnika u saobraćaju obustavlja se saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone u ulici Kenana Brkanića (od OŠ Zajko Delić do raskrsnice sa ulicom Slatinski put).
- Zbog izgradnje objekta u ulici Čadordžina, obustavlja se saobraćaj u vremenu od 09 do 13 sati.
- Zbog sanacionih radova u vremenu od 07 do 18 sati obustavlja se saobraćaj u ulicama: Ašikovac, Kartal i Šejh Mehmedova.
- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Bulevar Meše Selimovića (uz tramvajsko stajalište Otoka), Zaima Šarca, Hadžibešireva, Budakovići, Mandrina, Kartal Gornji, Kartal Donji, Kamenica, Paje malta, Kolodvorska, Dženetića čikma, Skenderpašina, Branilaca Šipa i Džemala Bijedića (od IX do VII transferzale).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije