Sarajevo: Obustava saobraćaja od osam sati u ovim ulicama

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Obustava saobraćaja od osam sati u ovim ulicama
Mokar ili vlažan kolovoz i umjerena frekvencija vozila, karakterišu ovoga jutra saobraćaj na većini puteva u Bosni i Hercegovini.

Izuzetak su dionice u južnim krajevima, gdje je kolovoz suh. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja, a posebna pažnja skreće se na dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu. Podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme obavezno do 15.04.

Zbog deminiranja terena moguće su povremene obustave saobraćaja na magistralnom putu M-5 Ripač-Vrtoče (Ripač-Dubovsko, 08.00-16.00 sati).

Sanacioni radovi aktuelni su na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i na magistralnim putevima: M-18 Tuzla-Priboj, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-5 Bihać-Izačić i M-17 Jablanica-Mostar. Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Crnoj Gori (Ilino Brdo-Vilusi i Deleuša-Vraćenovići) ne preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Klobuk (09.00-11.00 i 13.00-15.00 sati) i Deleuša (11.00-14.00 sati).

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

KANTON SARAJEVO

- Zbog radova na redovnom održavanju magistralnog puta Zapadni prilaz gradu, od 08.00 do 18.00 sati vozila će danas (08.04.), saobraćati jednom trakom u smijeru Blažuj–Sarajevo (od benzinske pumpe do pasarele).

- Zbog izvođenja neophodnih radova svakodnevno od 08.00 do 16.00 sati etapno će se obustavljati saobraćaj na dijelu ulice Bosanskih kraljeva (od spoja sa ulicom Safeta Hadžića do spoja sa ulicom Atife Karalić). Etapne dionice su: od raskrsnice sa ulicom Safeta Hadžića do raskrsnice sa ulicom Kraljice Jelene, od raskrsnice sa ulicom Kraljice Jelene do raskrsnice a ulicom Alibega Firdusa i od raskrsnice sa ulicom Alibega Firdusa do raskrsnice sa ulicom Atife Karalić. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije