Stanje brata stradalog četverogodišnjeg dječaka stabilno

Radiosarajevo.ba
Stanje brata stradalog četverogodišnjeg dječaka stabilno

Zdravstveno stanje petogodišnjeg dječaka, B.S, koji je sinoć povrijeđen u saobraćanoj nesreći kod Krupe na Vrbasu, je stabilno, potvrđeno je danas iz Kliničkog centra Banja Luka. U nesreći je stradao njegov četvorogodišnji brat.

Dječaci su bili u vozilu, kojim je upravljao Vid Tešanović (1947.) iz Banje Luke, a koje je  sinoć oko 17.40 sati sletjelo s puta, javlja Fena.

Po riječima načelnika Klinike za dječiju hirurgiju, dr. Mirka Satare, dječak B.S. (5) zadobio je ranu na leđima koja je sanirana te ogrebotine. 

Dječak se trenutno nalazi na opservaciji, a njegovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće.

Po riječima dežurnog ljekara, dr. Sime Bilbije iz Klinike za traumatologiju, vozač “peugeota” Vid Tešanović je zadobio povredu 12. prsljena, te je adekvatno zbrinut. 

Zasad je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

Tužilac Oktužnog tužilaštva Banja Luka zatražio je da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere da bi se utvrdili uzroci ove teške saobraćajne nesreće, u kojoj je stradao dječak B.N. (2009.).

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije