Stanivuković upitao direktora UKC-a: Ko je donio odluku - SNSD ili rukovodstvo?

1
Radiosarajevo.ba
Stanivuković upitao direktora UKC-a: Ko je donio odluku - SNSD ili rukovodstvo?
PrtScr / Draško Stanivuković

"Ko je to donio odluku da sam ja, kao gradonačelnik Banje Luke, nepoželjan na Kliničkom centru? Direktore, da li ste to Vi odlučili, kao predsjednik Gradskog odbora SNSD Banja Luka, ili je to odlučilo rukovodstvo, zajedno sa zamjenikom direktora i načelnicima?", upitao je danas Draško Stanivuković, banjalučki gradonačelnik.

Prethodno su mu sa UKC-a RS poručili da je "nepoželjan" te da ne može obići zaposlene u ovoj bolnici zbog isplate od 500 KM.

On je direktora UKC, Vladu Đajića pitao – može li se izdići iznad politike, piše Srpskainfo.com.

Nerin Dizdar: Umjesto traženja vještica bolje je da se vlast RS pozabavi svojim najvećim neuspjehom

Nerin Dizdar: Umjesto traženja vještica bolje je da se vlast RS pozabavi svojim najvećim neuspjehom

"Bio sam uvjeren da se možete izdići iznad politike, jer mi predstavljamo Grad Banja Luku i Univerzitetsko klinički centar RS. Razumijem Vaš odgovor, uzimajući u obzir činjenicu da ste posljednjih dana više proveli u Tužilaštvu nego na radnom mjestu, pa ste vjerovatno zaboravili koliko važnu ustanovu vodite.

Vodite ustanovu u kojoj bi bilo normalno da gradonačelnik može doći, kao što i Vi sami možete biti sigurni da uvijek možete doći u posjetu Gradskoj upravi, jer ona nije moja, nego pripada svim građanima. Pogotovo biste bili dobrodošli ako pružite bilo kakvu pomoć Gradu, građanima ili zaposlenima Gradske uprave", poručio je Stanivuković.

Napomenimo, nakon što je Stanivuković najavio da planira posjetiti ovu bolnicu, odgovorili su mu da nije dobrodošao, ali da hitno isplati novac koji im sljeduje.

"Zdravstveni radnici naše ustanove već dvije godine žive jedan, za gradonačelnika nepoznat način života i nemaju vremena niti za svoje porodice, a kamoli za fotografisanje. Oni za to vrijeme liječe kritično oboljele pacijente i mi smo ponosni na njih", napomenuli su, između ostalog, u zvaničnom pismu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije