Stanivuković smijenio direktora Vodovoda: "Ovako će da odleprša i ode..."

1
Radiosarajevo.ba
Stanivuković smijenio direktora Vodovoda: "Ovako će da odleprša i ode..."
FOTO: Screenshot / Draško Stanivuković

Nadzorni odbor preduzeća "Vodovod" smijenio je Zorana Popovića, sad već bivšeg direktora "Vodovoda" i tom prilikom kao v.d. imenovao Predraga Dudukovića.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković kazao je da je direktor "Vodovoda" smijenjen te da počinju sa korjenitim promjenama.

"Ovako će da 'odleprša', ode i da bude smijenjen svaki direktor koji bude zloupotrebljavao svoj položaj i koji se bude rukovodio sa svim javnim nabavkama", kazao je Stanivuković.

Treneru iz BiH 12 godina zatvora za pedofiliju, on pobjegao

Treneru iz BiH 12 godina zatvora za pedofiliju, on pobjegao

Kako je kazao, kada se priča o poslovanju "Vodovoda", najjasniji podatak je, prema njegovim riječima, da ovo preduzeće ima 20 miliona prihoda, a jedva 200.000 hiljada maraka dobiti, pišu Nezavisne novine.

"To znači da onih 19 miliona i 800 hiljada završava u nečijim džepovima. Odmah po imenovanju novih direktora ulazi Tim za reviziju, i to specijalni Tim za reviziju, revizorska kuća iz Beograda koji odmah sutra dolazi, apsolutno sve da prečešljamo", kazao je Stanivuković.

Predrag Duduković, v.d. direktora "Vodovoda" zahvalio se gradonačelniku i članovima Nadzornog odbora koji su ga izabrali na ovu funkciju.

"Ja sam neko ko dolazi iz privrede i navikao sam da radim čvrsto, snažno i da se susrećem sa mnogim problemima. Takav način rada ću prenijeti i u 'Vodovod' i nadstojati da ovog preduzeća napravim jedno uspješno preduzeće", rekao je Duduković. Ističe da će njihov prioritete u daljem radu biti da pokušaju prići svakom stanovniku i da saslušaju njihove probleme koje imaju sa isporukom vode.

"To je naš glavni cilj, da stanovništvo ima bolju uslugu od 'Vodovoda". Nastojaćemo i da u narednom periodu ostvarimo što bolje rezultate od onih koji su bili do sada", kazao je Duduković.

Na ovom zasjedanju smijenjen je i izvršni direktor za pravne poslove Boran Bosančić i izvršni direktor za tehničke poslove Darijo Kuprešak.

Njih na tim pozicijama mijenjaju Željko Travar i Željko Raljić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije