Banja Luka / Stanivuković: Opozicija sutra iznosi tri zahtjeva za vlast u RS

26. 06. 2019. u 13:46:00 Fena

Shares:1

Opozicija će sutra na mirnom okupljanju u Banjoj Luci iznijeti tri zahtjeva, kojima traže da im se odobri naredni skup na glavnom banjalučkom trgu te da se prestane sa, kako su naveli, legetimisanjem i kažnjavanjem građana koji se okupljanju u centru grada, dok će treći zahtjev saopćiti sutra.

Organizatori tog skupa u Parku “Mladen Stojanović” su poslanici Partije demokratskog progresa (PDP) Republike Srpske (RS) Draško Stanivuković i Jelena Trivić te poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) Nebojša Vukanović, koji su pozvali građane da im se pridruže, a tvrde da imaju i podršku određenih predstavnika grupe "Pravda za Davida".

„Svako okupljanje je dokaz da demokratija pokazuje određene znake“, dodao je Stanivuković i naveo da njihova borba neće stati na jednom okupljanju, jer će ona trajati sve dok se ne promijeni vlast, a, kako kaže, prvo u Banjoj Luci.

Apelovali su na građane da sutra ne naprave nijedan incident te da skup, a zatim i dozvoljena šetnja do zgrada određenih institucija, prođe bez incidenata.

Podršku uime SDS-a im je dao i šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić, koji očekuje podršku građana Banje Luke i okolnih gradova.

 

NEMA KOMENTARA