Stanivuković o tome da li će biti mandatar za sastav nove vlade: Ne idem nigdje

0
Radiosarajevo.ba
Stanivuković o tome da li će biti mandatar za sastav nove vlade: Ne idem nigdje
Arhiv / Draško Stanivuković

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković rekao je da neće biti mandatar za sastav nove Vlade RS.

"Bio sam na dva protesta opozicije. Pojavile su se mnoge špekulacije. Ostajem tamo gdje jesam. Ne idem nigdje. Mandatar nisam i neću biti", rekao je Stanivuković i dodao da opozicija treba da se pregrupiše i nastavi dalju borbu.

"Prelazi onaj ko izgubi, a ja nisam izgubio. Dovoljno sam sazreo da ne skačem na svaku izgovorenu riječ i ne komentarišem. Moji rezultati pokazuju koliko vrijedim", rekao je Stanivuković.

Volodimir Zelenski u noćnom videoobraćanju naciji priznao: "Stanje je teško"

Volodimir Zelenski u noćnom videoobraćanju naciji priznao: "Stanje je teško"

Prvo obraćanje Draška Stanivukovića nakon izbora: "Neko mora da pobijedi ili izgubi"

Prvo obraćanje Draška Stanivukovića nakon izbora: "Neko mora da pobijedi ili izgubi"

Gradonačelnik Banja Luke rekao je da je ovaj grad stabilna ekonomski i finansijski i svim drugim oblastima.

"Dali smo sve kapacitete da Banja Luka doživi stabilnost i sigurnost. Nema kratkoročnih zaduženja. Servisiranje sve obaveze na vrijeme. Banja Luka u posljednih 15 godina bilježi najveći suficit u iznosu od 27 miliona maraka", rekao je Stanivuković i dodao da grad na Vrbasu bilježi i najveći broj turista.

Naglasio je da daju najveću podršku obrazovnom sistemu i izgradnji škola.

"Sutra počinje i gradnja mosta u Česmi. Realizuje mnoge investicije i u sektoru vodosnabdijjevanja. Sve to vrijeme imali smo opstrukcije Skupštine grada ali je izostala podrška republičkih institucija", naveo je Stanivuković i zahvalio se građanima koji su mu dali podršku na održanim poštom izborima.

Podvukao je da je RS do sada imala dva rebalans budžeta, a Banja Luka nijedan, piše Srpskainfo.

"Banja Luka je razglednica RS-a. Važno je da se Banja Luka gradi, a ne da se opstruiše", naveo je Stanivuković i doda da po hitnom postupku treba raspravljati o rebalans budžeta i donose nju budžeta za iduću godinu.

"Pozivam sve lidere stranaka u Narodnoj skupštini da razgovaramo i vidimo gdje je to problem u vezi sa rebalansom budžeta grada Banja Luka. Nadam se da im je stalo do toga da se Banja Luka razvija", naveo je Stanivuković i dodao da ako se bude i dalje nastavila blokada - da će početi sa političkom borbom na demokratski način.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije