Stanivuković najavio krivične prijave: Spomenuo Dodikovog sestrića, Davidovo srce...

0
Radiosarajevo.ba
Stanivuković najavio krivične prijave: Spomenuo Dodikovog sestrića, Davidovo srce...
Foto: Facebook / Draško Stanivuković

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković obratio se na današnjoj konferenciji za novinare u ovom gradu.

"Ovo je početak novog perioda u kojem više ništa neće biti isto", rekao je na početku konferencije.

Dalje je nastavio:

"Bilbordi su postavljeni javno, da ih svaki građanin Banje Luke može vidjeti. Sada imaju 372 bilborda, od čega je 159 lažno postavljena - ne plaćaju naknadu. Je li to normalno?", poručio je Stanivuković.

Naveo je da je zato budžet oštećen za pola miliona KM godišnje.

"Neko ih nije vidio, neko ne plaća naknadu, neko je oštetio budžet", rekao je gradonačelnik ovog grada.

Kako je naveo, oko 50 bilborda je "ničije".

Rok za ove firme je ponedjeljak da ih plate, kako je poručio.

"Na jednoj zgradi nalaze se plakati.. čiji sestrić je vlasnik? Gospodina Dodika. Sasvim slučajno. On ima 43 neplaćene komunalne takse, skoro 100.000 šta treba platiti. Eto gdje gradska sredstva idu", rekao je Stanivuković.

Naveo je i da postoje dokumenti "crno na bijelo sa pečatom".

"To je preko miliona godišnje, eto gdje idu karte. Pozivam tog sestrića da vidim što nije plaćao. Kako je moguće?", pitao je gradonačelnik ovog grada.

Najavio je i krivičnu prijavu protiv načelnika komunalne policije.

"Nema više ni ovih ni onih. Ide prijava i tačka. Nema više priče. Ovo nije moja obaveza, ali želim da ovo uradim jer mi se gadi. Budžet nije dovoljan samo za kriminal", poručio je Stanivuković.

Govorio je i o uklanjanju srca "Pravde za Davida", te da je Letić (op.a., načelnik komunalne privrede) i za to odgovoran.

"Od ovog sestrića, dolazimo do kuma Lukača. Voli ekologiju, svaka čast. Čistio Crkvenu za 169.000 KM, a nije obavijestio ni inspekciju. Sve mimo zakona, niko ne zna. Sam sebi potpisao nadzor! Hoće on da se vrati na posao, malo morgen!", rekao je gradonačelnik.

Pozvao je i MUP i SIPU da obave istrage.

"Institucije nisu decenijama radile. Čovjek kupio službena auta za Civilnu zaštitu koje su koristili načelnici. Jel' to zloupotreba položaja? Kako to nije znao prethodni gradonačelnik? Ide krivična, predajemo sve u utorak", rekao je Stanivuković.

Rekao je i da je njegov tim uočio "jedan auto koji ga prati".

"Nisam došao da kradem, da pljačkam. Vidjet ću gdje ću prvu platu podijeliti. Za sebe brinut neću, ...", poručio je gradonačelnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije