Stanivuković na ručku ugostio korisnike javne kuhinje i dnevnog centra

Radiosarajevo.ba
Stanivuković na ručku ugostio korisnike javne kuhinje i dnevnog centra
Foto: Facebook / Ručak kod Stanivukovića

Zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Draško Stanivuković jučer je u svojoj kući u banjalučkom naselju Petrićevac ugostio 60-ak korisnika dnevnog centra i javne kuhinje "Mozaik prijateljstva".

"Ovih dana smo dobili jedan poziv u koji ni sami nismo vjerovali. Na tren nismo znali da li je san ili java. I ni sada kada o ovome pišemo još uvjek ne vjerujemo šta nam se to dogodilo. To je bio poziv od strane porodice Stanivuković sa molbom da ih posjetimo u njihovoj porodičnoj kući na koju svi prolaznici gledaju kao na velelepno izdanje. Ali porodica je insistirala da ugoste stara lica koja su izgradili naš grad u svom domu i da nas počaste družeći se sa nama", objavljeno je na društvenim mrežama na računima Mozaika prijateljstva.

Svoj komentar dao je Draško Stanivuković koji je organizovao ručak.

"Mnogo je stvari koje i dođu i ne dođu u javnost, ali ovo ne smatram ničim spektakularnim, već potezom koji bi trebao biti naša svakodnevnica", rekao je mladi zastupnik.

Korisnicima dnevnog centra na ručku se pridružila porodica Draška Stanivukovića.

"Ljudi su bili su presrećni i oduševljeni kako ambijentom u kojem se nalaze i koji u svom životu nikad nisu mogli zamisliti da će biti, tako i prijemom. Cijela porodica se potrudila da nas toplo i prijateljski ugosti. Srdačno donoseći kafe, sokove i ručak, angažujući sve članove svoje porodice i odgovarajući na mnoga pitanja", saopćeno je iz Mozaika prijateljstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije