Stanišljević će biti predat Tužilaštvu BiH

Radiosarajevo.ba
Stanišljević će biti predat Tužilaštvu BiH


Božidar Stanišljević, koji je priznao da je u dvoranu Borik, gdje se obilježavao Dan Republike Srpske, unio veće količine oružja, biće najkasnije sutra predat Tužilaštvu BiH.

Potvrdio je to za Tanjug direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić, a u Tužilaštvu BiH nisu imali značajnijih komentara, tek kazavši da rade na rasvjetljavanju događaja.

Stanišljević je jučer priznao da je u Borik unio tri kilograma plastičnog eksploziva sa sporogorećim štapinom i upaljačem, automatsku pušku, „kalašnjikov“ sa prigušivačem i pet okvira municije, poluautomatsku pušku i 67 metaka kalibra 7,9 milimetra i četiri bombe. On je rekao da je oružje bilo namijenjeno za preprodaju.

Prema riječima Vasića policija još saslušava pojedina lica i izvode se vještačenja, provjeravaju se sve verzije i pretpostavke, jer nijednu priču ne treba olako prihvatiti s obzirom na činjenicu da je u hali Borik pronađena velika količina opasnih sredstva.

„Provjerava se ko je bio u kontaktu sa oružjem, ko je sa kim sarađivao i koga treba lišiti slobode. Nema potrebe za žurbom, jer najbitnije je da smo onemogućili izvršenje zločina“, rekao je Vasić i dodao da je nebitno da li je planirano da to oružje bude upotrijebljeno u nedjelju ili nekog drugog dana i za neki drugi događaj.

Mediji u Republici Srpskoj su neodgovorno špekulirali da se radi o pripremi terorističkog napada na čelnike Republike Srpske i Srbije, pri tome tvrdeći da su par dana ranije u blizini dvorane Borik primijećene vehabije.

Božidar Stanišljević je dugogodišnji radnik Borika, poznat javnosti kao dugogodišnji sportski radnik, pa su tako mnogi šokirani cijelim slučajem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije