Šta se desilo: Helikopter MUP-a RS prinudno sletio

1
Radiosarajevo.ba
Šta se desilo: Helikopter MUP-a RS prinudno sletio
Foto: RTRS / Helikopter

Policijskoj upravi Banja Luka jutros oko 10.30 sati odgovorna osoba u Specijalnoj antiterorističkoj jedinici MUP-a RS-a prijavila je da je prilikom leta došlo do aktiviranja protivpožarnog sistema na helikopteru Helikopterske jedinice SAJ-a, te da je helikopter nakon toga sigurno sletio u Zalužanima.

Kako je saopćeno iz PU Banja Luka, pripadnici Helikopterske jedinice Specijalne antiterorističke jedinice, postupajući po planu rada izvodili su letačku obuku sa ciljem uvježbavanja postupaka u vanrednim situacijama.

"Prilikom uvježbavanja radnji i postupaka pri simulaciji otkaza oba motora, došlo je do signalizacije požara u odjeljku desnog motora. U skladu sa definisanim procedurama posada je aktivirala protivpožarni sistem desnog motora, te pristupila prinudnom slijetanju na letilištu Zalužani.

Mjesto u BiH nakon nevremena kao da je usred zime

Mjesto u BiH nakon nevremena kao da je usred zime

Po prijavi su postupili inspektori za zaštitu od požara koji su na licu mjesta izvršili uviđaj i utvrdili da na helikopteru nema tragova vatre, odnosno da nije bilo paljevine i da se protivpožarni sistem aktivirao iz navedenih razloga", naveli su u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije