Šta se dešava sa državnim simbolima na granici: Ima li Bosne kod Višegrada?

26
Radiosarajevo.ba
Šta se dešava sa državnim simbolima na granici: Ima li Bosne kod Višegrada?
Foto: Čitatelj / GP Vardište-Višegrad

Nakon slučaja poderane zastave države Bosne i Hercegovine kojeg je portal Radiosarajevo.ba ovih dana zabilježio na graničnom prijelazu Gabela s Republikom Hrvatskom, sličan slučaj bilježimo i na drugoj strani naše zemlje, prema Republici Srbiji.

Čitatelji portala Radiosarajevo.ba javlja da na u graničnom pojasu na izlazu iz naše domovine na prijelazu Vardište kod Višegrada postoje samo zastave bh. entiteta Rs, dok je, s druge strane, prema Rs, državna zastavao istrošena i na dijelovim izderana.

"Isto je bilo i prošle godine. Nadamo se da ćete nešto napisati ne bi li se šta mijenjalo na bolje", javlja nam državljanin BiH koji je prošao ovim putem.

Detaljno objašnjeno šta za državljane BiH znače nova pravila ulaska u ЕU

Detaljno objašnjeno šta za državljane BiH znače nova pravila ulaska u ЕU

Za održavanje graničnih prijelaza nadležna je Uprava za indirektno oporezivanje BiH, koja bi, nakon slučaja sa zastavom na prijelazu kod Gabele (gdje je zastava izmijenjena poslije pisanja našeg portala, što je za svaku pohvalu), morali intervenirati i u ovom slučaju.

Podsjetimo, u junu prošle godine zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić (NiP) zatražio je od UIO i Granične policije da na svim graničnim prijelazima odmah postave uredne, čiste i pravilno istaknute zastave.

"Zastava je simbol svake države i prema našoj se moramo odnositi sa više poštovanja, što nam je obaveza i prema važećem Pravilniku", kazao je tada Zvizdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (26)

/ Povezano

/ Najnovije