Šta mogu donijeti izmjene zakona o sukobu interesa

Radiosarajevo.ba
Šta mogu donijeti izmjene zakona o sukobu interesa

Transparency International BiH (TIBiH) organizirat će u ponedjeljak, 11. februara u Sarajevu okrugli sto o izmjenama zakonskog okvira o sukobu interesa, na kojem će biti diskutirano o prijedlozima izmjena zakona o sukobu interesa na nivou BiH i Republike Srpske. 
 
S obzirom na to da su izmjene oba zakona upućene u institucionalne procedure s ciljem njihovog usvajanja, ovo će biti prilika da se javnosti predstave prijedlozi, te da se pokrene javna rasprava o kvalitetu predviđenih rješenja i njihovim posljedicama po institut sukoba interesa u BiH. 
 
Ovo je takođe prilika za uspostavljanje dijaloga između predlagača, institucija koje provode zakone o sukobu interesa, kao i civilnog društva kako bi se unaprijedila transparentnost kreiranja zakonskog okvira, te kreirala što kvalitetnija zakonska rješenja. 
 
Na skupu će učestvovati predstavnici Centralne izborne komisije, Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u institucijama vlasti RS, zakonodavne i izvršne vlasti, međunarodnih institucija, civilnog društva i medija, saopćeno je iz TIBiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije