Šta je sa istinom o zločinima u Vlasenici?

Radiosarajevo.ba
Šta je sa istinom o zločinima u Vlasenici?


Udruženje "Žena-žrtva rata" je od osnivanja, putem protokola Tužilaštva BiH, dostavilo sve prikupljene izjave žrtava i svjedoka u vezi s ratnim zločinima na području općine Vlasenica. Ove žene traže od Tužilaštva da konačno postupi po istima i utvrdi zločine u Vlasenici, te one koji su to počinili.

U izjavama koje je Udruženje dostavilo, između ostalih, spominju se i Radenko Stanić, Miroslav Kraljević, Ljuban Stanišić i Milenko Stanić, danas na funkcijama u državnim i entitetskim institucijama, saopćeno je iz ovog udruženja.

Udruženje "Žena-žrtva rata" je i danas dostavilo Tužilaštvu BiH izjave, kao i dopis s upitom u kojoj se fazi nalazi istraga protiv spomenutih osoba, javila je novinska agencija Fena.

Iz Udruženja navode da ratni komandir vlaseničke policije Radenko Stanić danas obavlja funkciju pomoćnika ministra sigurnosti BiH; ratni komandant interventog voda specijalaca Miroslav Kraljević, zvani Mićo Kralj, aktuelni je zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a kao član SNSD-a; ratni šef Kriznog štaba Vlasenice Milenko Stanić danas je profesor na Pravnom fakultetu Banja Luka; prijeratni i ratni inspektor vlaseničke policije Ljuboje Stanišić Ljuban, živi u Vlasenici.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije