Šta je radio američki vojni avion u Banjoj Luci: Oglasili se iz Ministarstva odbrane

Radiosarajevo.ba
Šta je radio američki vojni avion u Banjoj Luci: Oglasili se iz Ministarstva odbrane
PrtScr / Aerodrom Banja Luka

Razlog nedavnog dolaska američkog vojnog transportnog aviona na Aerodrom Banjaluka ostaje tajna i nakon što je Srpskainfo tražila odgovor od Ministarstva odbrane BiH.

Vojni avion na aerodromu u Banjoj Luci: Iz Aerodroma RS-a nemaju ovlasti da govore

"Ministarstvo odbrane BiH i Zajednički štab Oružanih snaga, kao i druge relevantne institucije, koje su nadležne za davanje dozvola za prelet i slijetanje vojnih aviona preko i na teritoriju Bosne i Hercegovine, upoznati su sa boravkom navedenog aviona na aerodromu Banjaluka. Naime, dozvolu za navedeni boravak na navedenom aerodromu dalo je Ministarstvo spoljnih poslova BiH uz saglasnost Ministastva odbrane BiH. Više informacija o istom zbog bezbjednosnih razloga nismo u mogućnosti dati", kazali su za Srpskainfo u Ministarstvu odbrane BiH.

Podsjećamo, prošle sedmice je objavljana fotografija sa međunarodnog aerodromu u Mahovljanima, gdje se nalazio veliki vojni transportni avion, koji prema izvorima Srpskainfo pripada Ministarstvu odbrane SAD.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije