Šta je Fahrudin Radončić kazao po izlasku iz pritvora (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Šta je Fahrudin Radončić kazao po izlasku iz pritvora (VIDEO)

Drago mi je što sam izašao, ali neću davati izjavu, tu su moji odvjetnici, izjavio je danas Fahrudin Radončić nakon što je izašao iz pritvorske jedinice u Sarajevu.

Medijima se potom ispred Suda BiH obratio Radončićev advokat Asim Crnalić, koji je otkrio da je Sud izrekao mjere zabrane, i to: zabranu napuštanja boravišta - to je Kanton Sarajevo, zabrana sastajanja sa svjedocima, te zabrana putovanja.

"Mjere kontrole su ovaj put blaže, svakih sedam dana se treba javiti nadležnoj policijskoj upravi. Pod uvjetima odobrenja Suda, može napustiti Kanton", kazao je Crnalić i dodao da Radončić nije u kućnom pritvoru

"Promijenio je i mjesto boravišta, ali, kako su mjere sad ublažene, više nije važno da li je u tornju ili na obiteljskom imanju."

"Ne znam da li sam zadovoljan ili ne, stvar je u tome da ćemo se mi truditi da se i ove mjere ublaže, jer je Radončić političar, a uskoro će lokalni izbori i on mora djelovati kao političar, a pod uvjetima ovih mjera teško će tako djelovati.

Sud može dati odobrenje, ali to je administrativna frustracija za čovjeka koji bi se trebao relaksirano baviti politikom", zaključio je advokat.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije