Šta će otkriti istraga: UKC se oglasio o ženi (43) koja je s vidnim ranama dovezena u bolnicu

1
Radiosarajevo.ba
Šta će otkriti istraga: UKC se oglasio o ženi (43) koja je s vidnim ranama dovezena u bolnicu
Foto: Srpska info / UKC RS

Suzana Ćelić, direktorica Centra za socijalni rad Laktaši, potvrdila je da četrdesettrogodišnja G.K., koja je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske (UKC RS) primljena sa vidnim ranama po tijelu, nije korisnica ovog centra.

"Mi smo saznanja o ovom slučaju dobili 14. septembra od UKC RS, te smo odmah po prijemu saznanja preduzeli sve mjere u radnje u našoj nadležnosti, te pružili kompletnu podršku u saradnji sa UKC RS i policijskom stanicom", rekla je Ćelićeva za Nezavisne novine.

Prema njenim riječima, aktivnosti su još u toku, a oni će u ovom slučaju pružiti svu neophodnu podršku koja je u njihovoj nadležnosti.

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

"Ona nije bila naš korisnik. Centar nije imao nikakva saznanja, ni od porodice, koja nam se nikad nije obraćala po tom pitanju, niti iz lokalne zajednice, niti je neko od komšija, srodnika ili rodbine tražio pomoć po tom pitanju. Da smo imali saznanja, naravno da bi ustanova reagovala", rekla je Ćelićeva.

Laktašanka je, podsjetimo, primljena u UKC RS sa vidnim ranama po tijelu (dekubitusima), neuhranjena, anemična, nepokretna, zapuštenog zdravstvenog stanja i bez svijesti.

Prema riječima Slavice Zeljković, načelnice Urgentnog centra, stanje pacijentice danas je stabilno, svjesna je i komunikativna, te se dalje primjenjuje sva adekvatna terapija u cilju stabilizovanja opšteg zdravstvenog stanja.

Slučaj uznemirio javnost u BiH: Žena pronađena u groznom stanju, ljekari u potpunom šoku

Slučaj uznemirio javnost u BiH: Žena pronađena u groznom stanju, ljekari u potpunom šoku

Kako postoje tvrdnje, ova Laktašanka je 17 godina provela u kući.

Prema riječima Vlade Đajića, generalnog direktora UKC Republike Srpske, ljekari Urgentnog centra su hitno pristupili dijagnostičkoj obradi pacijenta i primjeni adekvatne terapije, te se pristupilo multidisciplinarnom liječenju i odmah su uključeni ljekari Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju, hematolozi, infektolozi, internisti i stanje pacijentice se već narednog dana stabilizovalo.

"Pacijentica ostaje na daljem praćenju i liječenju u Urgentnom centru UKC Republike Srpske", rečeno je za iz UKC RS.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka nam je rečeno da su njihovog dežurnog tužioca, u vezi sa slučajem žene iz Laktaša, koja je hospitalizovana u UKC RS, obavijestili pripadnici PU Banjaluka - PS Laktaši.

"Tužilac je naložio policijskm službenicima da preduzmu sve potrebne radnje i mjere na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim događajem, te da nakon kompletiranja dokumentacije dostave ovom tužilaštvu izvještaj", rečeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije