Srpska da se pazi Federacije

Radiosarajevo.ba
Srpska da se pazi Federacije

General Manojlo Milovanović, bivši načelnik Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, ocijenio je da je Srpska danas politički i ekonomski stabilna, napomenuvši da je veoma važno njegovanje tradicije obilježavanja odbrambeno-otadžbinskog rata.
 
"RS je tamo gdje smo nekada i planirali da bude. Međutim, još postoji opasnost koja dolazi prvenstveno iz Federacije BiH i pojedinih krugova međunarodne zajednice da se Srpska ukine, i protiv takve vrste problema se moramo izboriti", rekao je Milovanović danas Srni u Banjaluci na obilježavanju Dana VRS i Dana Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH.
 
On je istakao da je njegovanje tradicije VRS izvor morala za stanovništvo Srpske. Milovanović je naglasio da su veterani u RS zapostavljeni, prije svega zbog negativnog uticaja i funkcionisanja Suda BiH i Haškog tribunala.
 
Parastosom za oko 20 000 poginulih boraca VRS i civilnih žrtava odbrambeno-otadžbinskog rata u hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci danas je počelo obilježavanje 12. maja - Dana VRS i Dana Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije